Veiledning og kurs

FINN DIN PLASS SOM UTØVENDE KUNSTNER

ER DU UNG MUSIKER ELLER KUNSTNER OG ØNSKER Å BLI TRYGGERE SOM UTØVER OG DET DU ØNSKER Å FORMIDLE?

TRENGER DU MER MOTIVASJON?

Hvordan er det med gnisten i arbeidet ditt? Det som gjorde at du fikk lyst til å satse på din musikk eller kunst?

Jeg hjelper deg til å finne din indre stemme slik at bli tryggere og modigere til å virkelig gjøre det du har lyst til!

Jeg har kjent på hvor ensomt det kan være å gå alene. Jeg kan ha vært full av idéer og pågangsmot, men så har det kommet øyeblikk hvor jeg har mistet gløden, energien og kanskje til og med lysten til å fortsette. 

DA har jeg tenkt hadde jeg bare hatt noen å gå sammen med, noen som kunne hjelpe meg å se hva som skal til for å løsne opp i floken som jeg kunne kjenne på innsiden. 

Kanskje har du kjent på følelsesmessig kaos inne i deg? Stort eller lite?

Det er godt å ha noen å sortere tankene og følelsene med og som har gått  den samme veien. En som vet hvor viktig det er å uttrykke seg og ville formidle, - ville spille,  male, danse, skrive, filme el. 

Jeg er her for å gå sammen med deg! Du vil få tilgang til et kurs som er med å bevisstgjøre hva du vil, hvorfor og for hvem. Du vil også få nettbasert veiledning i en lukket gruppe og en1-1 samtale for å kartlegge spesielt dine behov.

Kurset går over 4 uker og består av tre moduler og du vil få tilsendt en de tre første  ukene. Du velger selv hvor lang tid du vil bruke på hver modul, men jeg har lagt opp til at vi arbeider med en modul pr. uke i gruppen. Der kan dere kan stille spørsmål og få hjelp av både meg og hverandre.  Den fjerde uken blir det oppsummering og evaluering. Hva har du lært og hva har vært mest nyttig for deg?

Om dette er noe for deg, så nøl ikke med å ta kontakt på e-post her.

HARP IN A LANDSCAPE

​​Det er en ordløs forbindelse mellom natur og musikk. Begge inneholder en symfoni av lyder, men naturen er også en kilde til musisk nspirasjon,  både til å skape musikk og bevege tilhørerern. Jeg tror musikken kan gjenspeile både det indre og ytre landskapet vi beveger oss i.  

Jeg ønsker å skape en musikalsk oase på menneskers vandring. Uansett hvilke landskap vi beveger oss i, trenger vi hvile og pauser, å komme til en kilde der vi kan  samle krefter og få påfyll. Musikken kan gi en betraktning, en stemning, frembringe følelser. Vi gjenkjenner noe i oss selv og musikken kan gi trøst, glede og hvile. 

 

Og hvilket instrument kan skape mer høytid og fest enn harpen med sin utforming og unike klang? Få andre instrumenter har evnen til å fasinere og begeistre som nettopp denne.

​Mennesket trenger skjønnhet og det vakre har en kraft til å vise veien til det evige og noe større utenfor oss selv.

Harpen har vært et strategisk instrument siden antikken. I Bibelen hører vi om  David som spilte for Saul og de onde åndene forsvant. "Når så en ond ånd fra Gud kom over Saul, tok David harpen og spilte på den, Da ble det bedre med Saul, og det gjorde ham godt, og den onde ånden forlot ham" 1. Sam. 16,23 

MUSIKK TIL TRØST OG GLEDE

For mange år siden kjøpe jeg en plate med tittelen "J S Bach - musikk til tröst og glädje".

Jeg har tenkt på den tittelen senere og opplever at det er nettopp det musikken gjør,  -gir trøst og glede- både Bachs og annen musikk. Musikk påvirker oss, den frembringer følelser på samme måte som et kjærtegn gjør. 

Harpemusikk passer godt både i glede og sorg. Noe av det fineste jeg gjør er å spille i bryllup eller begravelse. Dette er dager som musikken får en ekstra betydning, løfter og skaper fellessakp. 

Harpe er kanskje lite kjent for mange, men er et svært anvendelig instrument til mye forskjellig musikk. Den egner seg like godt til klassisk musikk, populær melodier, viser og jazz , og jeg etterkommer de musikalske ønskene så langt det lar seg gjøre.