top of page

Nyttårshilsen fra Muti og meg

Nyttårskifte er alltid en tid for håp for meg, forventning og glede. Samtidig er det et tydelig skille mellom det som var og det som kommer.

For mange har det siste året vært et vanskelig og krevende år som har resultert i noen ufrivillige endringer. Jeg kjenner også på mye takknemlighet for alt det gode jeg tross alt fikk oppleve og at det også skapte nye muligheter.

Som utøvende musiker har jeg virkelig fått merke nedstengningen ved ganske mange færre oppdrag og konserter, også mindre inntekt. Men samtidig har jeg gått «gå til filmen» og det har gitt morsomme og spennende erfaringer.

Det siste året har nok uansett satt hele kulturlivet på en stor prøve, og det har vært en tid i krise. Men det jeg virkelig sitter igjen med er hvor viktig musikk og kultur er i slike tider. Da jeg i september spilte den første store åpne konserten på et halvt år, ble det tydelig for meg at folk hungrer etter slike opplevelser, musikerne like mye som publikum.

Da jeg hørte nyttårskonserten fra Wien 1.nyttårsdag og dirigent Riccardo Muti holde en tale, gjenkjente jeg mange av mine egne tanker, og jeg deler hans ord under her. Må vi virkelig innse hvilken betydning musikk og kunst har og ikke minst nå er det viktig å spille til trøst og glede, håp og fellesskap.


«Vi har hatt et vanskelig år, horribelt «annus». Vi er her fortsatt og har tro på musikken. Musikere har blomster som sitt våpen, ikke ting som dreper. Vi bringer frem glede, håp, fred, brorskap, kjærlighet med stor K. Musikk er viktig, ikke som underholdning selv om det er det også. Musikk er ikke bare et yrke, men et mål og en mening. Hva da? Det skal gjøre samfunnet bedre. Tenk på den nye generasjonen som kun har tenkt på helse i et helt år. Helse er viktig, også psykisk helse. Musikk hjelper. Min beskjed til statsledere og de som styrer: Tenk på kulturen. Det er viktig, den viktigste delen for å ha et bedre samfunn i fremtiden.»
30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page